• darkblurbg
    AGA boekhouders
    Hoge kwaliteit boekhouders, ook live op BNR nieuwsradio! Alleen boekhouders met minimaal 15 jaar ervaring, € 69,00 p/u excl. BTW. Voor MKB, grotere ondernemingen en particulieren.
  • darkblurbg
    AGA boekhouders
    Al onze boekhouders hebben minimaal 15 jaren ervaring inzake boekhouding, belastingen en financiële administratie.
  • darkblurbg
    AGA bij BNR nieuwsradio
    Het is geen toeval dat AGA als autoriteit, wel eens vaker live op BNR nieuwsradio komt, op basis van hun uitnodiging. Tarief € 69,00 per uur exclusief BTW
  • darkblurbg
    AGA boekhouders
    Uw boekhouding, financiële administratie, belastingadvies, belastingaangiftes, financieel advies, of gesprekspartner, AGA Boekhouders regelt het voor u!
  • darkblurbg
    AGA boekhouders
    De meest recente ontwikkelingen en veranderingen betreft boekhouding en belastingen, en alle relevante wetgeving worden bestudeerd en besproken door onze boekhouders.
  • darkblurbg
    AGA boekhouders
    Professioneel en Deskundig;
    Ervaren en Betrouwbaar;
    Klantgericht en Effectief;
    Een heldere aanpak en Aantrekkelijke tarieven.

Aandelen onderneming – financieel advies voor ondernemers
Als ondernemer komt er een moment waarop u overweegt aandelen uit te geven of te verkopen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn wanneer u extra kapitaal wilt aantrekken om te groeien, een nieuwe partner wilt laten instappen of uw bedrijf wilt herstructureren. Aandelen vormen een belangrijke bouwsteen in de financiering en structuur van uw onderneming.

Toch zijn er veel zaken om rekening mee te houden, zoals de fiscale consequenties en de gevolgen voor de zeggenschap binnen het bedrijf etc. Een boekhouder kan u hierbij niet alleen ondersteunen met de cijfers, maar ook adviseren over de strategie en inrichting.

Rechtsvorm en juridische structuur betreft aandelen
Het uitgeven van aandelen is vooral van toepassing op ondernemingen met een rechtsvorm die aandelen kent, zoals de besloten vennootschap (B.V.) of naamloze vennootschap (N.V.). In Nederland worden verreweg de meeste mkb-bedrijven die voor aandelenuitgifte kiezen, georganiseerd als B.V. Dat komt omdat de B.V. een relatief flexibele structuur heeft: u kunt gemakkelijk verschillende soorten aandelen creëren (bijvoorbeeld met of zonder stemrecht of dividendrecht).

Bij de N.V. liggen de regels strikter en is de vrije verhandelbaarheid van aandelen groter, wat vooral interessant is voor (grotere) ondernemingen die bijvoorbeeld naar de beurs willen of grote investeringsrondes voorzien. Welke rechtsvorm bij uw situatie past, hangt af van factoren als de omvang van uw onderneming, uw groeidoelstellingen en de mate waarin u zeggenschap wilt delen of controle wilt houden.

Waardebepaling aandelen onderneming
Een van de eerste stappen bij het uitgeven of verkopen van aandelen is het bepalen van de waarde van uw onderneming. Een financieel adviseur kan u hiermee helpen en waardevolle input geven. Hij of zij beschikt immers over de financiële cijfers en kan helpen bij het opstellen van een reëel beeld van de winst- en verliesrekening, de cashflow, de balanspositie en de toekomstige prognoses.

Voordat u aandelen kunt uitgeven, is het essentieel om te weten wat uw bedrijf waard is. De waardebepaling ligt ten grondslag aan de prijs per aandeel en bepaalt dus hoeveel kapitaal u kunt ophalen in ruil voor welk aandelenpercentage. Er bestaan verschillende methoden voor waardebepaling, zoals:

  • Discounted Cash Flow (DCF):
    Het toekomstige rendement contant maken naar vandaag.

  • Vergelijkbare bedrijven (multiples):
    Kijken naar vergelijkbare ondernemingen in dezelfde branche en hun prijs/winst- of prijs/omzetverhoudingen.

  • Boekwaarde:
    Uitgaan van de activa minus de passiva op de balans, al zegt dit minder over de toekomstige winstgevendheid.

Een financieel adviseur of boekhouder kan u ondersteunen bij het vinden van de meest geschikte methode of combinatie van methodes, en bij het opstellen van betrouwbare prognoses. Dit is niet alleen handig voor uw eigen inzicht, maar ook voor potentiële investeerders die willen weten hoe u tot uw waardering komt.

Fiscale gevolgen uitgifte aandelen onderneming
Bij het uitgeven en verhandelen van aandelen komen diverse fiscale vraagstukken kijken. Zo moet u rekening houden met inkomstenbelasting (in box 2 voor directeur-grootaandeelhouders), vennootschapsbelasting en eventueel ook overdrachtsbelasting in bepaalde constructies. Zo kan het uitmaken of u een holdingstructuur opzet, of dat u gebruikmaakt van een persoonlijke holding om dividenduitkeringen fiscaal gunstig te structureren. Door vanaf het begin de juiste keuzes te maken, voorkomt u onaangename fiscale verrassingen in de toekomst.

Het uitgeven van aandelen heeft o.a. de volgende fiscale aspecten:

  • Vennootschapsbelasting:
    De investeerder die uw aandelen koopt, betaalt niet direct vennootschapsbelasting, maar u kunt wel te maken krijgen met wijzigingen in de toekomstige verdeling van winst en dividend.

  • Dividendbelasting:
    Kiest u ervoor om dividend uit te keren aan de nieuwe aandeelhouders, dan moet u rekening houden met dividendbelasting en de aangifte hiervan.

  • Eventuele btw-gevolgen:
    In sommige structuren of bij specifieke transacties kan btw een rol spelen, al wordt bij zuivere aandelenuitgifte meestal geen btw geheven.

Daarnaast is een nauwkeurige administratie rondom een aandelenuitgifte vereist, zoals het bijhouden van een aandeelhoudersregister en het opstellen van notariële akten (bij een B.V.). Een boekhouder ondersteunt u bij het correct verwerken van deze wijzigingen in uw financiële administratie en zorgt ervoor dat u de juiste belastingaangiften doet.

Het uitgeven van aandelen kan voor ondernemers een sterke motor zijn om extra kapitaal aan te trekken en de groei van de onderneming te versnellen. Tegelijkertijd is het een stap die zorgvuldige planning en heldere afspraken vereist over waardebepaling, zeggenschap en financiële verplichtingen. Door op tijd een boekhouder of financieel adviseur te betrekken, zorgt u ervoor dat u goed beslagen ten ijs komt. Zo maakt u de juiste keuzes voor uw bedrijf en behoudt u de controle over uw toekomstplannen, terwijl u toch profiteert van de voordelen van nieuwe (financiële) partners aan boord.

Het belang van een ervaren boekhouder
Hoewel een onderneming of particulier bepaalde zaken zelf kan regelen betreft boekhouding, belasting of een financiële administratie, is het inschakelen van een ervaren boekhouder wel zo verstandig. Een ervaren boekhouder:

  • Expertise
    Een ervaren boekhouder is volledig op de hoogte van de actuele fiscale regels en de meest recente wetgeving​.

  • Voorkomen van fouten, boetes en naheffingen
    Als je zelf iets fout invult, merk je dat soms pas als de Belastingdienst een boete, naheffingsaanslag of vraag stuurt. Een boekhouder voorkomt die fouten, boetes, naheffingsaanslagen of andere problemen.

  • Tijd en gemoedsrust
    Voor veel mensen is een boekhouding, belasting of een financiële administratie stressvol en tijdrovend. Een boekhouder neemt dit werk uit handen. Een boekhouder werkt ook veel sneller. Bedrijven of particulieren kunnen dan doen waar zij goed in zijn om geld te verdienen.

  • Maximaal belastingvoordeel
    Een ervaren boekhouder laat nooit belastingvoordelen liggen. Mensen die zelf hun belastingen of boekhouding regelen laten regelmatig belastingvoordelen liggen, simpelweg omdat een bepaald belastingvoordeel niet bij deze mensen bekend was. Een ervaren boekhouder kan vaak proactief advies geven over hoe je in de toekomst belasting kunt besparen.

  • Conflictoplossing met belastingdienst
    Een boekhouder kan bemiddelen als er een conflict ontstaat met de Belastingdienst of er onduidelijkheden zijn of vragen van de Belastingdienst en dit moet worden toegelicht.

  • Professionele rapportage
    Een professioneel ogend en goed onderbouwde boekhouding, belastingaangifte, financieel plan etc. komt geloofwaardiger over bij de Belastingdienst, investeerders, banken en potentiële samenwerkingspartners. Een boekhouder weet hoe het beste zaken te presenteren en welke informatie daarbij onmisbaar is.

  • Continu toezicht en bijsturing
    Een boekhouder kan meer doen dan alleen uw boekhouding, belasting of een financiële administratie realiseren. De boekhouder kan ook periodiek vergelijken, en u adviseren over eventuele noodzakelijke bijsturing. Zo blijft het financiële beleid van uw bedrijf of u actueel en toekomstbestendig.

AGA bij BNR nieuwsradio
Het is geen toeval dat AGA als autoriteit, wel eens vaker live op BNR nieuwsradio komt, op basis van hun uitnodiging. Een geluidsopname van BNR nieuwsradio is te beluisteren op onze website. Deze BNR geluidsopname in de menubalk te vinden onder “BNR nieuwsradio”.  Of houdt de “control” knop ingedrukt en klik op de link direct hieronder:
BNR Nieuwsradio | agaboekhouders.nl

Contact AGA boekhouders:
De boekhouders van AGA boekhouders kunnen een hoop voor u betekenen; zoals een antwoord of advies op uw vragen tot een begeleiding gedurende het hele traject of uw vaste boekhouder. Heeft u vragen of kwesties en wilt u een hoge kwaliteit boekhouder met minimaal 15 jaren ervaring; neem dan gratis en vrijblijvend contact op voor een intakegesprek, met één van onze deskundige en ervaren boekhouders.

EEN BOEKHOUDER NODIG? 
Bel: 040-3034062 1ste gratis en vrijblijvend intakegesprek. Telefonisch bereikbaar: maandag t/m vrijdag tussen 09.00u en 19.00u) Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail:
info@agaboekhouders.nl of via het contactformulier aan de rechterzijde van onze website.

MEER INFORMATIE
Aan de bovenzijde van deze website, vindt u de menubalk. Klik op de menubalk voor meer informatie.

AGA boekhouders: onze dienstverlening
AGA boekhouders bezit de expertise en ervaring om complexe boekhoudkundige, financieel administratieve en belastingvraagstukken volledig op te helderen. De meest uitgebalanceerde oplossing, daar zorgt AGA boekhouders voor. Ons team is u van dienst betreft:

Financiële administratie

  • Jaarrekeningen;
  • Salarisadministratie;
  • Debiteuren/crediteuren beheer;
  • Opmaken van een balans en verlies- en winstrekening;
  • Controle en administratieve controle;
  • Jaarprognoses (Voor onder meer hypotheekaanvragen, leningsaanvragen en huurcontracten;
  • Budgettering en opstellen van een begroting;
  • Kasadministratie;
  • Advies en begeleiding bij financiële vraagstukken (overnames en fusies, advisering pensioen en verzekeringen etc);
  • Facturatie (opstellen en verzenden van facturen naar klant); en
  • Zoveel meer…

Belastingen

  • Inkomstenbelasting/Aangifte IB;
  • Vennootschapsbelasting/Aangifte VPB;
  • BTW/Aangifte omzetbelasting;
  • Loonbelasting/ premie volksverzekering;
  • Internationale belastingaspecten voor ondernemers;
  • Dividendbelasting;
  • Erf- en schenkbelasting; en
  • Zoveel meer…

Stel uw vraag